Obserwując jak narasta zainteresowanie tematem, lek. med. Ryszard Piekarski opisuje, jak powstaje insulinooporność i kiedy jest ona niepokojąca. Omawia jak nie ulegać przesadnym obawom oraz ustrzec się powierzchownych interpretacji wyników badań.
Obserwując jak narasta zainteresowanie tematem, lek. med. Ryszard Piekarski opisuje, jak powstaje insulinooporność i kiedy jest ona niepokojąca. Omawia jak nie ulegać przesadnym obawom oraz ustrzec się powierzchownych interpretacji wyników badań.
Nieznajomość normy, czyli prawidłowych wartości stężenia cukru (glikemii). Niesamowite jest jak wiele osób błędnie ocenia wysokie wartości glukozy, nazywając je normą. Zdarza się, że mimo, iż pacjent posiada miernik (glukometr), dokładnie nie wie, jakie stężenia są bezpieczne. Znając prawdziwą normę stężenia cukru we krwi ocenisz, czy leczenie jest wystarczające. Jeśli nie, to dopuścisz do powstania powikłań cichych, podstępnych i na początku nie odczuwalnych.
Pierwsza część wywiadu z lekarzem medycyny Ryszardem Piekarskim dla portalu mojacukrzyca.org
Druga część wywiadu z lekarzem medycyny Ryszardem Piekarskim dla portalu mojacukrzyca.org
Lek. Med. Ryszard Piekarski
Projekt i Wykonanie. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Liczba odsłon: